Sacii de dormit sunt o soluție sigură și eficientă pentru a vă asigura că bebelușului nu îi este frig în timpul somnului. Potrivit recomandărilor Academiei Americane de Pediatrie în ceea ce privește siguranța în timpul somnului, folosirea păturilor sau a altor tipuri de materiale în pătuțul copilului nu este recomandată, în special în primul an de viață. Așadar, dacă vă îngrijorează confortul termic pe care l-ar putea resimți copilul în timpul somnului, alternativa sigură sunt sacii de dormit. De asemenea, cu ajutorul sacilor puteți evita ca picioarele copilului să rămână prinse între barele pătuțului.
Așa cum am mai scris, supraîncălzirea este de asemenea de evitat în special din perspectiva siguranței copilului.
Pentru a decide cum să îmbrăcați copilul pe sub sac, țineți cont de temperatura din cameră și de grosimea sacului – TOG (thermal overall grade), un sistem ce ne arată cât de cald poate ține un anumit tip de material.
Dacă sunteți tentați să cumpărați lucruri un pic mai mari pentru copil, în speranța că le veți folosi o perioadă mai lungă de timp, nu e cazul pentru sacul de dormit. Măsura trebuie să fie adecvată pentru a evita situații care îi pun în pericol siguranța.
Când renunțăm la sacul de dormit?
Depinde de fiecare copil. Atât timp cât folosiți măsura potrivită, sacul poate fi folosit chiar și până la vârsta de 2 ani, însă sunt copii care, odată ce învață să meargă de-a bușilea, nu-și mai doresc sacul de dormit pentru că nu se mai pot mișca în voie.
Nu uitați că temperatura ideală în timpul somnului este între 20 și 22 de grade Celsius!