\

Deși pare că și-a pierdut din popularitate în ultimii ani, înfășarea bebelușului este una dintre metodele optime de a liniști un nou-născut. Mai mult chiar, înfășarea îl poate ajuta să aibă reprize mai lungi de somn. De ce se întâmplă asta? Pentru că înfășarea limitează tresăririle pe care bebelușul le are ca urmare a reflexului Moro care l-ar putea trezi frecvent. În același timp, bebelușii se simt confortabil într-un spațiu limitat, asemănător celui din burtica mamei.

Când încetăm să înfășăm bebelușul?
Imediat ce bebelușul dă semne că începe să se rostogolească, trebuie să opriți înfășarea. Asta se întâmplă în jurul vârstei de 3 luni. Pentru a fi în deplină siguranța atunci când exersează rostogolirea, bebelușul are nevoie de mâini și de umeri liberi pentru a-și modifica poziția corpului.

Cum renunțăm la înfășat?
Dacă bebelușul este obișnuit să doarmă doar înfășat, a dormi cu mâinile libere va fi ceva complet nou pentru el și e foarte posibil ca somnul să îi fie afectat câteva zile.
Pentru a elimina această asociere, aveți două variante:

Metoda graduală
Ziua 1 – îi scoateți mai întâi o mână din fașă bebelușului la somnurile de zi. Pentru somnul de seară, mențineți înfășarea completă.
Ziua 2 – 3 – îi scoateți aceeași mână și la somnul de noapte.
Ziua 3 – 4 – îi scoateți și a doua mână din fașă la somnurile de zi.
Ziua 4 – 5 – îi scoateți și a doua mână din fașă la somnul de noapte.

Metoda directă
Eliminați complet înfășatul pentru toate somnurile. Prima și a doua zi vor fi un pic mai dificil de gestionat, însă din a 3-a zi, veți vedea îmbunătățiri.
Dacă doriți, puteți înlocui înfășatul cu un sac de dormit simplu, cu fermoar.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golIntoarce-te la magazin